Auguszta
5 °C
22 °C

Vádemelési javaslat az Agrármarketing Centrum Kht. ügyében

MTI
2004.02.24. 19:35
Vádemelést javasolt a rendőrség a Fővárosi Főügyészségnek a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Közösségi Agrármarketing Centrum Kht. marketing tevékenységével kapcsolatban még 2001-ben elrendelt nyomozás eredményeképpen.

Tíz gyanúsítottat, köztük S. Lászlót, Torgyán József volt földművelésügyi miniszter egykori tanácsadóját és B. Lászlót, a kht. ügyvezetőjét, mintegy 49 millió forint kárt okozó hűtlen kezeléssel, vesztegetéssel és okirathamisítással gyanúsítják. A bűncselekményeket 2000-ben követték el, a rendőrség 2001-ben rendelte el a nyomozást, akkor még ismeretlen tettes ellen.

A nyomozás megállapította, hogy a kht. által kiírt pályázatokban nyertes cégek - az elkövetők előzetes szándékának megfelelően - nem, vagy csak részben teljesítették a pályázatban vállalt feladatokat. Példaként említette, hogy 2000 decemberében Debrecenben élelmiszer- és borbemutatót szerveztek volna. A pályázaton nyertes cég felvette a minisztériumtól az 5,3 millió forintot, a rendezvényt azonban nem tartották meg. A pénzösszegek egy része visszakerült S. Lászlóhoz, aki azonban mindvégig tagadta bűnösségét A Kehi feljelentése alapján nyolc ügyletből hétben állapítottak meg bűncselekményt.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.