Salamon
7 °C
13 °C

MSZP-s elnöke lesz a Magyar Rádió kuratóriumának

Népszabadság
2004.02.27. 08:55
A szocialista párt által delegált elnöke lesz a Magyar Rádió, illetve a Hungária (Duna TV) Televízió kuratóriumának, a kisgazda tagok pedig - parlamenti frakció híján - elbúcsúznak a két testülettől - értesült a Népszabadság.

A változások hétfőtől lépnek életbe a két közmédium tulajdonosi jogokat gyakorló testületeiben. A kuratóriumok elnökségeinek most jár le a négyéves mandátumuk - az MTV-nél tavaly választottak új testületet -, a parlament kormánypárti, illetve ellenzéki frakciói a helyeket egyenlő arányban tölthetik fel.

A médiatörvény szerint az elnököt a kormánypárti, a helyettesét az ellenzéki képviselőcsoportok adják. A rádiónál Gellért Kis Gábor, a Dunát működtető Hungáriánál Bíró Sándor lesz az elnök, mindketten tagjai voltak az előző kuratóriumnak is. A testületek csak részben újulnak meg, a Magyar Rádiónál egy új tag lesz, Novák Gergely, a környezetvédelmi minisztérium tanácsadója, a Dunánál pedig két helyen cserélődik a korábbi névsor, kurátor lesz Farkas István, az MTV volt humánigazgatója és Veress László, az Illyés Közalapítvány volt igazgatója.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Őszi szünet

Utazzon el családjával! Segítünk hogy megtalálja a legjobb ajánlatokat.