MSZP-s elnöke lesz a Magyar Rádió kuratóriumának

Népszabadság
2004.02.27. 08:55
A szocialista párt által delegált elnöke lesz a Magyar Rádió, illetve a Hungária (Duna TV) Televízió kuratóriumának, a kisgazda tagok pedig - parlamenti frakció híján - elbúcsúznak a két testülettől - értesült a Népszabadság.

A változások hétfőtől lépnek életbe a két közmédium tulajdonosi jogokat gyakorló testületeiben. A kuratóriumok elnökségeinek most jár le a négyéves mandátumuk - az MTV-nél tavaly választottak új testületet -, a parlament kormánypárti, illetve ellenzéki frakciói a helyeket egyenlő arányban tölthetik fel.

A médiatörvény szerint az elnököt a kormánypárti, a helyettesét az ellenzéki képviselőcsoportok adják. A rádiónál Gellért Kis Gábor, a Dunát működtető Hungáriánál Bíró Sándor lesz az elnök, mindketten tagjai voltak az előző kuratóriumnak is. A testületek csak részben újulnak meg, a Magyar Rádiónál egy új tag lesz, Novák Gergely, a környezetvédelmi minisztérium tanácsadója, a Dunánál pedig két helyen cserélődik a korábbi névsor, kurátor lesz Farkas István, az MTV volt humánigazgatója és Veress László, az Illyés Közalapítvány volt igazgatója.