Eötvös Pál lett az egyetlen MÚOSZ-elnökjelölt

MTI
2004.02.27. 20:46
Kocsi Ilona, a Magyar Hírlap volt főszerkesztője visszalépett a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnökjelöltségétől, miután a szövetség rendkívüli és tisztújító küldöttgyűlése nem szavazta meg az őt támogató programalkotó csoport elképzeléseit.

Az újságíró szövetség élére így egyetlen jelölt, Eötvös Pál, a Népszabadság közelmúltban lemondott főszerkesztője maradt.

A küldöttek többsége hosszas vita után a szövetség megújítását célzó három programtervezet közül a Hardy Mihály neve által fémjelzett II. programalkotó bizottság elgondolásait 64 százalékos többséggel támogatta. E csoport elnökjelöltje Eötvös Pál.

Az elsősorban a fiatalokat megszólító Holnap-Közösen nevű programra - amely a szövetségen belüli vitákban Bajnai Zsolt, a Magyar Sajtó főszerkesztője nevéhez volt köthető - 19,6 százalék szavazott. Ez a csoport Kocsi Ilona elnökjelöltségét támogatta, aki a szavazást követően bejelentette, visszalép a jelöltségtől.

A MÚOSZ új tisztségviselőinek, köztük az elnök megválasztására az alapszabály módosítását követően, annak előírásai szerint kerülhet sor szombaton.