Ágnes
-13 °C
0 °C

Eötvös Pál lett az egyetlen MÚOSZ-elnökjelölt

MTI
2004.02.27. 20:46
Kocsi Ilona, a Magyar Hírlap volt főszerkesztője visszalépett a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnökjelöltségétől, miután a szövetség rendkívüli és tisztújító küldöttgyűlése nem szavazta meg az őt támogató programalkotó csoport elképzeléseit.

Az újságíró szövetség élére így egyetlen jelölt, Eötvös Pál, a Népszabadság közelmúltban lemondott főszerkesztője maradt.

A küldöttek többsége hosszas vita után a szövetség megújítását célzó három programtervezet közül a Hardy Mihály neve által fémjelzett II. programalkotó bizottság elgondolásait 64 százalékos többséggel támogatta. E csoport elnökjelöltje Eötvös Pál.

Az elsősorban a fiatalokat megszólító Holnap-Közösen nevű programra - amely a szövetségen belüli vitákban Bajnai Zsolt, a Magyar Sajtó főszerkesztője nevéhez volt köthető - 19,6 százalék szavazott. Ez a csoport Kocsi Ilona elnökjelöltségét támogatta, aki a szavazást követően bejelentette, visszalép a jelöltségtől.

A MÚOSZ új tisztségviselőinek, köztük az elnök megválasztására az alapszabály módosítását követően, annak előírásai szerint kerülhet sor szombaton.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.