Daróczi József lett a Rádió C új főszerkesztője

MTI
2004.03.02. 19:31
Daróczi Józsefet választotta a Rádió C főszerkesztőjévé az adót működtető Rádió C Kht., az új vezető április 1-jétől irányítja a roma rádiót.

Daróczi József úgy nyilatkozott: vannak elképzelései, de mielőtt azokat nyilvánosságra hozná, a rádió munkatársaival szeretne egyeztetni. Előzetesen mindössze annyit mondott, hogy véleménye szerint nincs szükség nagy léptékű változtatásokra, csak "finom hangolásra", s úgy tűnik: a pénz körülbelül az év végéig biztosan rendelkezésükre áll a működtetéshez.

A 32 esztendős új főszerkesztő, aki, mint nyilatkozta roma származású, az édesapjával - Daróczi József író, költő műfordítóval - való névegyezés miatt Daróczi Dávid néven publikál. A leendő főszerkesztő jelen volt a Rádió C alapításánál, egy időben a médium műsorigazgatójaként is tevékenykedett, dolgozott továbbá a Népszavánál, a Világgazdaságnál, valamint a Bank és Tőzsde című lapnál.

Jelenleg a Magyar Televízió üzleti híradójának felelős szerkesztője és a Magyar Hírlap gazdasági rovatának szerkesztője. Kerényi György jelenlegi főszerkesztő és ügyvezető január 12-én jelentette be távozási szándékát a Rádió C-től.