Az IHM kifizetette a kétmilliós közbeszerzési bírságot

2004.03.03. 14:23
A Közbeszerzési Döntőbizuottság 2 millió forintra bírságolta az informatikai tárcát, amiért egy lejárt keretszerződés alapján állapodott meg tavaly decemberi kampányának lebonyolításáról a Berg Média Kft.-vel.

"Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium hirdetmény közzététele nélkül indított tárgyalásos eljárást folytatott le Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium Munkavállalói PC program"-jának banner-, sajtó- és DM-kampányával kapcsolatos lebonyolítási feladatok elvégzéséről tárgyban, tekintettel arra, hogy megítélése szerint az 1995. évi XL. törvény a közbeszerzésekről 70. § (2) a), b) pontjában megfogalmazott feltételek teljesültek- tartalmazza az IHM az Indexhez eljuttatott állásfoglalása.

Az IHM a fennálló körülmények ismertetésével előzetes véleményt kért a Közbeszerzések Tanácsától, amely nem zárta ki az eljárás lebonyolításának lehetőséget, ha a törvényben előírt feltételek fennállnak. A Közbeszerzési Döntőbizottság azonban - nem megkérdőjelezve az IHM jószándékú és együttműködő hozzáállását - nem fogadta el a tárgyaláson felhozott érveket - és a törvény által előírt minimális büntetést szabta ki az IHM-re. Az IHM a határozatot tudomásul vette, és a rá kiszabott bírságot megfizette.