NATO-beszállító egy Zengő-környéki polgármester cége

2004.03.05. 10:00
A Zengő-hegy mellett fekvő Pécsvárad polgármesterének cége tavaly felkerült a NATO-beszállításra alkalmas társaságok listájára, értesült a Magyar Nemzet. A 682 méter magas csúcsra a NATO radart telepítene, a környékbeli lakók és környezetvédelmi aktivisták azonban február közepén megakadályozta, hogy kivágják a terület fáit. Előfordulhat, hogy amennyiben mégis elkezdődnének a munkák, akkor a Zsáli János polgármester tulajdonába is tartozó Pécsváradi Építő és Kereskedelmi Kft. megbízást kapna a beruházás generálkivitelezőjétől.

A polgármester a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy a lokátorberuházás és a NATO-beszállítói cím között nincs összefüggés, erről már a képviselőtestületet is tájékoztatta.

Zsáli korábban az Indexnek elmondta: "Nem a tiltakozók száma és vehemenciája dönti el, hogy felépül-e a torony, hanem az, hogy komolyan veszi-e Magyarország a NATO-tagsággal járó kötelezettségeit." A polgármester szerint Pécsvárad hetvenöt százaléka nem ellenzi a beruházást, és a hegy tetején tartott demonstráción is "jó, ha harmincan" vettek részt a baranyai kisvárosból.