Perrel fenyegetik egymást a katolikus egyetem tanárai és diákjai

Népszabadság
2004.03.06. 11:37
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem három másodéves jogász hallgatója Takács Alberthez, az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyetteséhez akar fordulni, mert úgy érzik, az oktatási intézmény nem biztosította számukra a megfelelő vizsgakörülményeket.

Az egyetem hallgatói - Lebedy Zsuzsanna, Mészáros József és Veszeli Gábor - a Népszabadságnak elmondták: a dékánnak írásban beszámoltak, hogy a jogi kar polgárjogi tanszékének két tanára méltánytalanul és igazságtalanul "rúgta ki" őket vizsgáikról.

A diákok úgy érzik, emberi méltóságukba is belegázoltak, és szeretnék elérni, hogy a méltánytalanságokért kövesse meg őket a tanintézmény. A tanulók kilátásba helyezték, hogy kártérítési pert indítanak az intézmény ellen.

Bándi Gyula, a jogi kar dékánja szerint minden egyetemen vannak "húzós" tanszékek; a Pázmányon ilyen a Jobbágyi Gábor vezette polgári jogi tanszék.

A dékán szerint a hallgatók lejáratták az egyetemet, ezért nekik kellene bocsánatot kérniük az intézménytől. Mint mondotta: az indulatok odáig fajultak, hogy az egyik kérdőre vont tanár bejelentette: a következő ilyen jellegű ügyben maga fog személyiségi jogi pert indítani az őt támadó hallgatók ellen.