Vilma
-7 °C
4 °C

Fegyelmi vizsgálat indul a szegedi gyógyszerkísérlet miatt

MTI
2004.03.08. 16:08
Kapcsolódó cikkek (1)
Fegyelmi vizsgálatot indított a Szegedi Tudományegyetem rektora az intézmény onkoterápiás klinikáján folytatott, egyes vélemények szerint gyógyszerkísérletnek minősülő kezelésekkel kapcsolatban. A klinika igazgatója, Thurzó László egyetemi tanár február 19-én fegyelmi eljárás lefolytatását kezdeményezte személyes szerepének és felelőségének tisztázása érdekében az egyetemi vezetőknél. Szabó Gábor rektor március 2-án indított fegyelmi eljárást, amelynek eredményéről március 20-ig kért tájékoztatást a fegyelmi tanácstól.

A Szegedi Tudományegyetem vezetése a vita szakmai részével kapcsolatban a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság állásfoglalását tartja mérvadónak, mely szerint "ezek a betegek fokozott kockázatúnak minősülnek (...), a kezelések szakmailag megalapozottak voltak, a tudomány jelenlegi állása szerint a betegek érdekét szolgálták".

A tájékoztatás szerint ezzel az egyetem a kezelésekkel kapcsolatos szakmai vitát lezártnak tekinti. A felmerülő egyéb, pénzügyi, munkajogi kérdésekre a fegyelmi vizsgálat adhat választ, így annak lezártáig az egyetem és a klinika vezetői, munkatársai nem kívánnak állást foglalni az ügyben.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.