Kétszázmillió forintba kerülnek március 15. állami rendezvényei

MTI
2004.03.10. 21:29
A nemzeti ünnep központi állami rendezvényeinek lebonyolítására közbeszerzési eljáráson elnyerő cég 198 millió forintért vállalta az ünnepség megszervezését téren - közölte Gál J. Zoltán kormányszóvivő a kabinet szerdai ülését követő sajtótájékoztatón a március 15-i ünnepségekről.

"Idén március 15-én is átadják a művészeti díjakat, minden híreszteléssel ellentétben annyit, amennyit ilyenkor át szoktak adni" - mondta a kormányszóvivő, hozzátéve, hogy a kormány 116 millió forinttal kiegészítette a Köztársasági Elnöki Hivatal erre a célra rendelkezésre álló keretét. Beszámolt arról, hogy március 15-én megkezdődik a homoktöltés a nyolc méter átmérőjű, homokóraként működő Időkerékbe.

Március 13-tól 15-ig A forradalom és szabadságharc emlékkönyve címmel szabadtéri óriásfotó- és grafika-kiállítás lesz látható a Kossuth Március 15-én ünnepélyes keretek között felvonják a Magyar Köztársaság lobogóját, majd ünnepi menet indul a Kossuth térről a Múzeum-kertbe. A Nemzeti Múzeum előtti ünnepi megemlékezés szónoka Magyar Bálint oktatási miniszter lesz. A helyszínen délután nemzetőr tábor és történelmi játszóház lesz, miközben a Kossuth téren huszártábor és lovasbemutató lesz látható.

Este nyolc órakor a Nemzeti Színházban kezdődik az ünnepi díszelőadás, itt a szónok Lévai Katalin esélyegyenlőségi miniszter lesz. A Millenáris Parkban könnyűzenei koncertek lesznek este. Gál J. Zoltán elmondta: a Fővárosi Önkormányzat a Petőfi-szobornál emlékezik meg március 15-ről.