Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Századvég: Többen ellenzik, mint támogatják a közös listát

MTI
2004.03.11. 16:33
Március elején a válaszadók 60 százaléka már egyet sem tudott megemlíteni a Medgyessy Péter országértékelő beszédében elhangzott javaslatok közül - derül ki a Századvég Politikai Elemzések Központjának március elején készült felmérésének eredményeiből. A kutatás szerint legtöbbek által ismert javaslat a közös EP-választási listára vonatkozott (34 százalék), a közvetlen elnökválasztást 22 százalék, a kisebb parlamentet a megkérdezettek 19 százaléka említette.

Három héttel a javaslat elhangzását követően a megkérdezettek 40 százaléka inkább támogatta, 43 százalékuk pedig inkább ellenezte a közös listás javaslatot. A Fidesz-MPSZ szavazóinak körében 33 százalékos a támogatás, 56 százalékuk elutasítja a közös listát. Az MSZP szavazóinak 52 százaléka inkább támogatja, 45 százalékuk inkább elutasítja a javaslatot. A bizonytalan pártpreferenciájúak 46 százaléka van a közös lista mellett, 35 százalékuk ellenzi azt.

Medgyessy Péter és Orbán Viktor találkozójáról a megkérdezettek 69 százaléka hallott valamilyen formában. Ugyanakkor alig 20 százalékuk tudott legalább egy olyan témát megemlíteni, ami elhangzott a két politikus megbeszélésén. Mindössze három téma ismertsége érte el a 10 százalékot: a gyógyszerek ÁFÁ-jának kérdését 11 százalék említette, az otthonteremtést és a határon túliak iskoláztatásának támogatását pedig 10-10 százalék. Az összes megkérdezett körében Orbán Viktor teljesítményét többen értékelték pozitívan (39 százalék), mint Medgyessyét (29 százalék). A megbeszélést a megkérdezettek 66 százaléka tartotta hasznosnak és csupán 24 százalék vélte úgy, hogy fölösleges volt.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!