Zalán
6 °C
19 °C

Vállalkozásba adnák a Nógrád megyei kórház három egységét

MTI
2004.03.12. 15:21
Kapcsolódó cikkek (1)
Eredményes pályázatok esetén vállalkozási formában működik ez év nyarától a salgótarjáni Szent Lázár Kórház radiológiai, gyógyszertári és mosodai egysége. A jelentős kiadáscsökkentési intézkedéseket az intézmény feszített pénzügyi helyzete miatt kell meghozni - nyilatkozta a kórház főigazgatója.

A fenntartó Nógrád megyei közgyűlés csütörtöki ülésén hagyta jóvá az elképzelést, a testület áprilisban tárgyalja meg a bérleti szerződések tervezetét. A majdani szolgáltatókat pályázati úton választják ki - mondta Bercsényi Lajos. Hozzátette: nem privatizációról van szó, hanem feladatokat szeretnének bérbe adni.

A főigazgató közölte: a kórház nehéz anyagi helyzete miatt kényszerültek arra, hogy egyes tevékenységeket vállalkozásba adjanak. Példaként elmondta: csak az aktív fekvőbeteg ellátásban havi 25 millió forintos a fedezethiány, amit a teljesítménykorlátozás miatt nem lehet a betegforgalom növelésével ellensúlyozni.

A radiológia, a mosoda és a gyógyszertár vállalkozásba adásával évi 80 millió forintos lenne a becsült megtakarítás, az ingatlanok és az ingóságok bérbeadásából pedig 72 millió forintos bevételre lehet számítani tájékoztatott Bercsényi Lajos.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek. Válasszon a legjobb ajánlatokból!