Natália
-3 °C
7 °C

A Nemzetbiztonsági Kabinet a madridi terrorról tárgyal kedden

MTI
2004.03.14. 18:07
A nemzetbiztonsági kabinet összehívását kezdeményezte a honvédelmi miniszter a Madridban történt terrorcselekmények kapcsán - értesült az MTI kormányzati forrásból vasárnap. Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főigazgató-helyettese, megerősítve az MTI értesülését, elmondta, hogy a miniszter keddre hívta össze a kabinet ülését.

Hangsúlyozta, hogy a titkosszolgálatok jelentése szerint közvetlen terrorveszély nem fenyegeti Magyarországot, azonban a Madridban történtek mindenképpen arra késztetik a kabinet vezetőjét, Juhász Ferencet, hogy a titkosszogálatokkal, illetve a rendőrséggel, a határőrséggel, a honvédséggel, valamint a katasztrófavédelemmel közösen áttekintsék a kialakult új helyzetet.

"Amennyiben szükséges, a kabinet meghozza azokat az intézkedéseket, amelyekkel meg lehet előzni bármilyen terrorcselekményt, vagy annak esélyét minimálisra lehet csökkenteni" -mondta Bocskai István. Március 11-én, csütörtökön több pokolgép robbant csaknem egy időben Madridban, a spanyol vasúttársaság vonalain. A terrorcselekmény következtében kétszázan meghaltak, több száz sérültet jelenleg is kórházban ápolnak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.