Az FB elutasította a Citadella Kft. keresetét

MTI
2004.03.17. 17:31
A Fővárosi Bíróság (FB) szerdán kihirdetett jogerős ítéletében elutasította a Citadella 4-U Kft. keresetét, amelyet a 2002-ben engedély nélkül épített, majd hatóságilag elbontott Citadella terasz és kávézó miatt nyújtott be a bírósághoz.

A bíróság ítélete szerint a döntés ellen fellebbezni nem lehet, de az írásos ítélet kézhezvételétől számított 60 napon belül a Legfelsőbb Bírósághoz (LB) felülvizsgálati kérelem nyújtható be.

Petrik Ferenc, a Citadella Investment Kft.-t képviselő ügyvéd az ítélet kihirdetését követően az MTI-nek elmondta: sokkal többet várt a bíróságtól, amely most gyakorlatilag megismételte azt, amit az LB egy másik perben korábban kimondott.

Az ügyvéd egyelőre nem tudott nyilatkozni arról, hogy élnek-e a felülvizsgálati kérelemmel, mert mint megjegyezte: ügyfelével kell konzultálnia, hogy akarja-e folytatni az ügyet. (Veres István az ítélet kihirdetésekor nem volt jelen).

"Magam részéről szívesen adnék be felülvizsgálati kérelmet, de tudom, hogy teljesen felesleges, mert az a legfelsőbb bírósági tanács fog dönteni, amely eddig az összes ügyet eldöntötte" - mondta.

Petrik Ferenc szavai szerint "Citadella-ügyben nem lehet pert nyerni".

Az ügyvéd utalt arra, hogy a Citadella terasz ügyében még két jogi eljárás folyamatban van; a hatósági bizonyítvány kiállítását megtámadó per - amelyet április 16-án tárgyalnak -, és az örökségvédelmi birság összegszerűségéről folyó eljárás.