Kovács György a közös jelölt az ORTT élére?

Népszabadság
2004.03.19. 09:51
Hosszas huzavona után vélhetően megtalálta a médiahatóság elnökét a posztra közösen jelölő Mádl Ferenc köztársasági elnök és Medgyessy Péter kormányfő. Értesülésünk szerint az elektronikus médiumokat ellenőrző és a támogatásokat elosztó Országos Rádió és Televízió Testület új vezetője Kovács György lesz, aki házon belülről léphet feljebb: eddig a hatóság apparátusát irányította főigazgatóként.

A háromgyermekes, 51 éves Kovács György a József Attila Tudományegyetem Jogi Karának TB Főiskolai Szakán végzett, felsőfokú költségvetési szakvizsgával rendelkezik. Társadalombiztosítási posztok után öt éve vezeti az ORTT Irodáját.

Kovácsot már tavaly szívesen látta volna - a Körmendy-Ékes Judit lemondása után megüresedett - elnöki székben Medgyessy Péter. Mádl Ferenc azonban akkor nem támogatta a felvetést. Így ideiglenesen Hajdu István lett az elnök, akinek a mandátuma február végén lejárt. A jelölési procedúra újrakezdődött, a két közjogi méltóság pedig egymás javaslatait megtorpedózva jelentősen kicsúszott a határidőből.