Blanka, Bianka
9 °C
18 °C

Áder: a kormány 'látványpolitizálást folytat'

MTI
2004.03.22. 20:26
A Medgyessy-kormány az emberek valós problémáinak megoldása helyett "látványpolitizálást folytat" - jelentette ki Áder János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője hétfőn Pincehelyen.

"Az első két év munkájának értékelése kapcsán (...) azt kell mondanunk, a kormányzat munkáját döntően reklámszempontok határozták meg" - mondta az ellenzéki politikus. A kormányfő közjogi felvetéseire utalva közölte: Medgyessy Péter egy hónappal ezelőtt tett javaslatai Magyarországot külföldön is nevetségessé tették. "Medgyessy Pétert az elmúlt két évben (...) csak füstbe ment tervek (...) és beváltatlan ígéretek sokasága jellemzi" - mondta Áder János.

A miniszterelnöknek az országgyűlési pártok közös európai parlamenti listájára vonatkozó javaslata "ellentétes az Európai Parlament demokratikus megválasztásának alapelvével, és az európai polgároknak azon jogával, hogy képviselőjüket közvetlen szavazás útján választhassák meg" - közölte Áder János az EP ezzel kapcsolatos állásfoglalására utalva. Mint hozzátette, ilyen elmarasztaló határozatra nem volt példa 1990 óta.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Őszi szünet

Utazzon el családjával! Segítünk hogy megtalálja a legjobb ajánlatokat.