Blanka, Bianka
9 °C
18 °C

Keller nem sértette meg a PSZÁF jó hírnevét

2004.03.24. 15:00
Nem sértette meg a PSZÁF jó hírnevét Keller László közpénzügyi államtitkár, amikor arról nyilatkozott, hogy Szász Károly alkalmatlan a felügyelet vezetésére, illetve vizsgálni kell felelősségét - mondta ki elsőfokú ítéletében a Pest Megyei Bíróság szerdán.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) mellett a személyiségi jogi perben felperes volt Szász Károly is, ám az elnök hetekkel ezelőtt elállt 70 millió forintos kártérítési keresetétől, így e vonatkozásban a bíróság már korábban megszüntette az eljárást.

A pénzügyi felügyelet jogi képviselője az ítélethirdetést követően az MTI érdeklődésére annyit mondott: megbízója az írásban foglalt ítélet ismeretében dönt a fellebbezésről.

Keller László tavaly a Magyar Hírlap augusztus 23-i számában közölt interjúban úgy fogalmazott: "Szász felelősségét olyan ügyekben is vizsgálni kell, amikor a felügyelet - az elnök tudtával - olyan személyek vállalkozásainak adott pénzintézeti jogosítványt, engedélyt, ahol ezt nem tehette volna meg. Az ezeket bizonyító iratokat is elküldtem a rendőrségnek". Arra a kérdésre, hogy e mögött sejt-e politikai vagy korrupciós szándékot, Keller László úgy válaszolt: "Minősíteni nem szeretném e döntéseket. Ezúttal is a nyomozás sikerében bízom".

A bíróság az ítélet szóbeli indoklásában kimondta, hogy az államtitkárnak "a felperessel kapcsolatos megnyilatkozása a vélemény szintjét nem haladja meg" és "a jó hírnév megsértése nem állapítható meg", valamint a kifogásolt megfogalmazások elsősorban az elnökre és nem az általa vezetett szervezetre vonatkoznak.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!