Helyi népszavazás lesz Veszprémben

MTI
2004.03.25. 14:59
Helyi népszavazást rendeznek május 2-án Veszprémben, hogy a lakosok eldöntsék, épüljön-e a belvárosban konferenciaközpont és szálloda - határozott a város képviselő-testülete csütörtöki ülésén. A népszavazás kiírását a képviselők döntő többsége levélben kezdeményezte a polgármesternél. A csütörtöki ülésen a referendum kiírása mellett 21-en voksoltak, ellenszavazat nem volt. A Fidesz-frakció a szavazás előtt 3.383 tiltakozó aláírást adott át Dióssy László polgármesternek, majd kivonult a teremből.

"Egyetért-e ön azzal, hogy a Séd Filmszínház épülete és a mellette lévő terület értékesítésével, a park egy részének beépítésével konferenciaközpont és szálloda épüljön?", erre a kérdésre kell a helyi népszavazásos résztvevőknek válaszolniuk. A beruházásról januárban döntött a képviselő-testület - mondta a döntés utáni sajtótájékoztatón Veszprém alpolgármestere.

Ezen a testületi ülésen ugyanakkor a Fidesz-frakció vezetője bejelentette, hogy aláírásgyűjtésbe kezdenek, így tiltakozva a park beépítését célzó döntés ellen - tette hozzá Asztalos István. Közölte, hogy a mintegy négymilliárd forintos beruházás megvalósítására egy német érdekeltségű, budapesti székhelyű kft. vállalkozna, amelyet meghívásos, zárt pályázaton választott ki az önkormányzat.