Blanka, Bianka
9 °C
18 °C

Helyi népszavazás lesz Veszprémben

MTI
2004.03.25. 14:59
Helyi népszavazást rendeznek május 2-án Veszprémben, hogy a lakosok eldöntsék, épüljön-e a belvárosban konferenciaközpont és szálloda - határozott a város képviselő-testülete csütörtöki ülésén. A népszavazás kiírását a képviselők döntő többsége levélben kezdeményezte a polgármesternél. A csütörtöki ülésen a referendum kiírása mellett 21-en voksoltak, ellenszavazat nem volt. A Fidesz-frakció a szavazás előtt 3.383 tiltakozó aláírást adott át Dióssy László polgármesternek, majd kivonult a teremből.

"Egyetért-e ön azzal, hogy a Séd Filmszínház épülete és a mellette lévő terület értékesítésével, a park egy részének beépítésével konferenciaközpont és szálloda épüljön?", erre a kérdésre kell a helyi népszavazásos résztvevőknek válaszolniuk. A beruházásról januárban döntött a képviselő-testület - mondta a döntés utáni sajtótájékoztatón Veszprém alpolgármestere.

Ezen a testületi ülésen ugyanakkor a Fidesz-frakció vezetője bejelentette, hogy aláírásgyűjtésbe kezdenek, így tiltakozva a park beépítését célzó döntés ellen - tette hozzá Asztalos István. Közölte, hogy a mintegy négymilliárd forintos beruházás megvalósítására egy német érdekeltségű, budapesti székhelyű kft. vállalkozna, amelyet meghívásos, zárt pályázaton választott ki az önkormányzat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon az ország legszebb vidékei közül!