Az ORTT-elnök gyors és hatékony szankciókat ígér

MTI
2004.03.29. 17:45
Az Országgyűlés megválasztotta Kovács Györgyöt az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnökévé hétfőn. A képviselők megválasztották a médiatestület tagjait is: Ladvánszky Györgyöt, az MSZP, Szalai Annamáriát, a Fidesz, Wéber Jánost, az MDF és Tímár Jánost, az SZDSZ delegáltját, négyéves időtartamra.

Kiszámítható, áttekinthető működésű médiahatóságot akar Kovács György - derült ki az Országgyűlés kulturális bizottságának hétfői meghallgatásán.

A szabályokat betartó műsorszolgáltatóknak "észre sem kell venniük, hogy létezik ez a hatóság". Az előírások megsértőivel szemben gyorsan, hatékonyan, arányosan kell szankciókat kiszabni és azokat végrehajtatni - mondta a bizottsági ülésen Kovács.

Kovács György - aki az elmúlt öt évben az ORTT irodájának főigazgatójaként tevékenykedett - közölte, március 28-ával lemondott köztisztviselői jogviszonyáról annak érdekében, hogy már a választás pillanatában se álljon fenn összeférhetetlenség. Hozzátette, az új főigazgatót ő jelöli ki és ő gyakorolja a munkáltatói jogokat is.