Útelzáró demonstrációra készül öt Buda környéki település

MTI
2004.03.31. 13:46
Félpályás útelzáró demonstrációra készül öt Budapest környékbeli település önkormányzata és civil szervezetei pénteken Zsámbék és Tök között, közölte Steiner István, a tüntetés egyik szervezője szerdán az MTI-vel.

A szervező közölte: Tinnye, Zsámbék, Tök, Perbál és Piliscsaba civil szervezetei két évvel ezelőtt hasonló demonstrációkkal elérték, hogy a Pest Megyei Állami Közútkezelő Kht. (PEMÁK) kitiltotta a községeken átmenő túlterhelt útról a 10 tonnánál nehezebb gépjárműveket, most e korlátozást - a tiltakozók értesülése szerint - fel kívánták oldani, ami az itt élőknek elfogadhatatlan.

Az újabb demonstrációval el akarják érni, hogy a PEMÁK adjon írásos garanciát, nem léptet életbe forgalmi változtatást, amíg a tervbe vett útkorszerűsítéseket végre nem hajtja, mondta a szervező. További követelés, hogy a PEMÁK kizárólag az önkormányzatokkal egyeztetve adjon ki fuvarozóknak egyedi engedélyt a korlátozás alóli mentesítésre. Az utóbbi időben ugyanis feltűnően sokan részesültek e kedvezményben, ami máris a forgalom növekedéséhez vezetett.

Pásztor Zoltán, a PEMÁK szóvivője az MTI kérdésére elmondta: nincs napirenden korlátozás feloldása, így álláspontja szerint a demonstráció nem indokolt.