Eleonóra
1 °C
7 °C

Három képviselő vonult az NBH elé brókerügyben

2004.03.31. 19:58
A Nemzetbiztonsági Hivatalhoz vonultak szerdán a brókerbotrányt vizsgáló országgyűlési bizottság tagjai, hogy megtekinthessék az ügy titkos iratait.

Demeter Ervin, a parlamenti bizottság elnöke hétfőn, a testület legutóbbi ülésén jelentette be, hogy az ügy teljes feltáráshoz a bizottsági tagok meg kívánják tekinteni azt az 595 lehallgatási jegyzőkönyvet, amit a Nemzetbiztonsági Hivatal készített, Kulcsár Attila telefonjának figyelése révén.

E jegyzőkönyveket kívánja megkapni az érintett három képviselő (Répássy Róbert, Szíjjártó Péter és Demeter Ervin), akik szerdán kora délután keresték fel a Nemzetbiztonsági Hivatal belvárosi objektumát.

Répássy Róbert kiemelte, hogy a bizottság tagjait országgyűlési határozat hatalmazta fel arra, hogy megtekinthessék az ügyben keletkezett titkos iratokat.

Tóth András a Nemzetbiztonsági Hivatalt felügyelő államtitkár szerint példátlan, hogy politikai nyomást gyakorolnak a hivatalra.

A konkrét üggyel kapcsolatban elmondta, a törvény szerint a bizottság tagjainak nincs jogosultsága a műveleti anyagba való betekintéshez, erre felhatalmazást kell kapjon a Hivatal.

Tóth András ezért március elején levelet írt az ügyben Lamperth Mónika belügyminiszternek és Polt Péter legfőbb ügyésznek, de eddig nem érkezett válasz.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Bali

Tanácsok és TOP 5 látnivaló.