Papcsák nem mond le, inkább perel

MTI
2004.04.08. 15:37
Nyakó István (MSZP) mellett Zuschlag Jánossal (MSZP) szemben is jogi lépéseket fontolgat Papcsák Ferenc (Fidesz), aki erről csütörtökön közleményben tájékoztatta az MTI-t. A fideszes országgyűlési képviselő Zuschlag János csütörtöki sajtótájékoztatójára reagálva közleményében szólította fel a szocialista képviselőt, hogy "határolódjon el Ron Werber kampányától, illetve Nyakó Istvántól általában".

Zuschlag János sajtótájékoztatóján közölte: az MSZP felszólítja a Fideszt és Orbán Viktor pártelnököt, hogy kérjék meg Papcsák Ferencet, mondjon le képviselői mandátumáról. Ugyanerre szólította fel a fideszes képviselőt Nyakó István is az Országgyűlésben kedden napirend előtt. Papcsák Ferenc erre közleményben tudatta: Nyakó István vagy bocsánatot kér felszólalása miatt vagy jogi lépésekre számíthat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében március 26-a óta tart a vita a fideszes képviselő mandátumáról azt követően, hogy a megyei bíróság helyben hagyta az ügyben eljáró elsőfokú bíróság döntését, miután Baktalórántháza korábbi alpolgármesteréről bebizonyosodott, hogy 2002-ben kétezer forintot ígért azoknak a választóknak, akik a Fidesz-MDF-jelöltként induló Papcsák Ferencre voksolnak.