Mária
-7 °C
3 °C

Persányi örülne, ha nem a Zengőre épülne a NATO-lokátor

MTI
2004.04.08. 16:44
Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter szerint a biztonságpolitika és a környezetvédelem szempontjából egyaránt fontos, hogy minél előbb végleges döntés szülessen a NATO-radarberuházásról.

"Két héten belül megalakul az a szakértőkből álló bizottság, amelynek feladata a természeti értékek figyelembe vételével a lehetséges alternatívák kidolgozása, az ezzel járó kalkulációk elvégzése" - mondta el a környezetvédelmi miniszter Pécsváradon, a Zengőalja Kistérségi Területfejlesztési társulás ülésén.

Közölte: azt egyelőre nem lehet megjósolni, hogy a testület munkájához mennyi idő szükséges, és azt sem, milyen eredménnyel jár, de az biztos, hogy a Zengőn mindaddig szüneteltetik a munkálatokat, amíg nem kerül pont az ügy végére.

Persányi Miklós megjegyezte: a NATO-nak az a fontos, hogy a magyar légtér védelme biztosított legyen, személy szerint ugyanakkor örülne, ha nem a Zengőn épülne lokátor. Helyette két alternatíva is kínálkozik, az egyik a Hármashegy, a másik a Tenkes, de tudni kell, hogy az eredeti tervek módosítása jelentős többletköltségeket vonhat maga után.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.