Pokorni: meggyengűlt az összefogás az MDF-fel

MTI
2004.04.08. 18:31
Pokorni Zoltán szerint a Fidesz mostani kedvező helyzete elsősorban a Medgyessy-kormány rossz gazdasági teljesítményével magyarázható. A Fidesz alelnöke erről egy budapesti gazdasági fórum vendégeként beszélt csütörtökön. A politikus a Medgyessy-kormány legnagyobb gazdasági hibájaként az aránytévesztést jelölte meg. Szavai szerint a kormány egy idő után mindent lerombolt az előző kabinet kezdeményezései és eredményei közül, helyette azonban nem hozott létre szinte semmit.

Pokorni Zoltán szerint még a 2002-es választási kampányban is több dologban értett egyet a Fidesz és az MSZP, mint most. A politikus elemzésében kitért az MDF és a Fidesz viszonyára is, amelyet úgy jellemzett, hogy összefogásuk meggyengült. "Szétlazult, sokak szerint ma már nem is létezik" - mondta.

Pokorni Zoltán közvélemény-kutatási adatokra hivatkozva úgy ítélte meg, hogy nem vált be az MDF különutas politikája, az, hogy a párt az európai parlamenti választásokon egyedül kívánja megmérettetni magát. A Fidesz alelnöke 2004 egyik nagy feladatának nevezte a két polgári párt stratégiájának újbóli összeillesztését.