Előd
5 °C
12 °C

Csökkent a kisebbségi lapok támogatása

MTI
2004.04.09. 18:01
Negyedével csökkentette a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány (MNEKK) a kisebbségi lapoknak nyújtott anyagi támogatást - erről a közalapítvány kuratóriumának elnöke pénteken tájékoztatta az MTI-t.

A kisebbségi lapok támogatása a "kuratóriumnál összességében 25 százalékkal csökkent" az előző évhez képest - mondta Heizer Antal, akit a romaweb internetes portál aznapi híre nyomán kérdezett az MTI. Az MNEKK kuratóriuma előző napi ülésén döntött az országos terjesztésű kisebbségi lapok támogatásáról.

Heizer Antal, aki egyúttal a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal elnöke, rámutatott: "a közalapítvány egészének költségvetési támogatása csökkent, úgyhogy ehhez mérten csökkenteni kellett minden pályázati típusnak a támogatását is". A csökkenés mértéke azonban nem lesz ilyen nagy mértékű, mert a "Nemzeti Kulturális Alapprogramnál is kiírtunk egy lappályázatot" - tette hozzá.

Mint mondta, a 13 magyarországi kisebbségi lap, ezek között négy roma újság összesen 210 millió forintos anyagi támogatást kap.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!