Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

Jobbik: Eltitkolt támadások érhették az Iraki magyar kontingenst

Index, MTI
2004.04.16. 13:47
"Érték-e olyan támadások a magyar kontingenst Irakban, amikről nem tud a közvélemény?" - a Jobbik a külügyminisztertől vár választ az iraki magyar kontingenssel kapcsolatos információjukra, miszerint eltitkolt támadások is érhették a magyarokat, akik ráadásul éles töltényt nem is használhatnak - közölte a párt alelnöke pénteken, Budapesten.

Kíváncsiak arra is, igaz-e, hogy a magyar kontingens a kiküldésének humanitárius céljával teljesen ellentétesen hadi szállítmányozást végez - mondta Vona Gábor. Arra is választ várnak, hogy ki vállalja a felelősséget és a garanciát azért, hogy a Magyarországon élők biztonságban vannak, "és nem juthatnak arra a sorsra, amelyre a szintén csak a békefenntartásban részt vállaló Spanyolország polgárai jutottak."

"A Jobbik rossz helyre címezte a kérdéseit" - kommentálta Tóth Tamás,a Külügyminisztérium szóvivője a hírt az Indexnek. A feltett kérdésekben egyrészt a magyar kontingenst Irakba küldő országgyűlés, másrészt a Hadügyminisztérium az illetékes.

Vona Gábor a HavariaPress hírügynökség kérdésére - a minisztérium válaszáig - egyelőre nem kívánt részleteket elárulni az állítólagos eltitkolt támadásokról, az Index érdeklődésére is csak annyit mondott, konkrét tényekről nem tud beszámolni.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.