MSZP: Miért hallgat a Fidesz Papcsák-ügyben?

MTI
2004.04.16. 15:37
Papcsák Ferenc Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes országgyűlési képviselő ügyében a Fidesz hallgat, így joggal merül fel a gyanú, hogy ők állnak az eset mögött, mondta pénteken Budapesten Nyakó István szocialista képviselő. "Ha a Fidesz továbbra sem válaszol, egyesekben felmerülhet a gyanú, hogy maga áll az ügy mögött, esetleg nem egyedi esettel állunk szemben, máshol is történhettek hasonlók" - fogalmazott a politikus.

Elmondása szerint a bíróság megállapította, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5. számú választókörzetében választási csalás történt. A körzetben Papcsák Ferenc fideszes képviselő nyerte a választást. Nyakó István emlékeztetett arra, hogy korábban már napirend előtti felszólalásban figyelmeztette a Fidesz képviselőjét, hogy "bűncselekménnyel megszerzett szavazatokkal" jutott az Országgyűlésbe.

Hozzátette: az ügyben a Fideszt is figyelmeztették, hogy ha ezt az állapotot tudomásul veszi, "maga is a bűn haszonélvezőjévé válik". "Miután a Fidesz hallgat, kézenfekvő a kérdés, miért teszi ezt. Talán van takargatnivalójuk? Vagy csak a pénzen vett képviselői mandátumot féltik?" - tette fel kérdéseit Nyakó István.