Alig szigorítják a parlamenti beléptetést

Magyar Hírlap
2004.04.23. 07:56
Az előrejelzésekkel szemben a jövőben sem korlátozzák az állampolgárok azon jogát, hogy személyesen tekinthessék meg a parlament plenáris ülését - értesült a Magyar Hírlap. A vitákra kíváncsi látogatók a jövő héten ugyanúgy figyelemmel kísérhetik az üléstermi csatározásokat, mint a hétfői incidens előtt.

Csak kisebb, a látogatók körét nem érintő, a kívülállóknak nem is érzékelhető szigorításokat terveznek a parlamenti vezetők a hétfői ülésen történt incidens után. A szigorításokra Szili Katalin házelnök azután tett javaslatot, hogy négy, hazánk iraki szerepvállalása ellen tiltakozó fiatal röpcédulákat szórt le az ülésterem karzatáról, megzavarva a plenáris ülést.

Az akció után Szili rendkívüli tájékoztatón jelentette be, hogy felül kívánja vizsgálni a beléptetés addigi rendszerét, s az intézkedésekre - mint mondta - a parlament főtitkárától és főigazgatójától vár javaslatot. A felkért vezetőkkel Szili Katalin csütörtökön személyesen járta körbe a Parlament valamennyi bejáratát, felderítve az esetleges "biztonsági réseket", illetve a beléptetés körülményeit.