Piroska
-10 °C
1 °C

Pokorni: kormányzati bérstop a közoktatásban

MTI
2004.04.27. 13:08
A Fidesz felszólítja a kormányt: gondoskodjon arról, hogy a pedagógusok keresete legalább a reálértékét megőrizze - mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke keddi sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta, hogy a kormányprogramban az egyszeri béremelésen kívül azt is ígérte a kabinet, hogy a pedagógusok kereste évről-évre emelkedik. Közölte, hogy a bérek felzárkóztatása az egyszeri béremelés után sem 2003-ban, sem 2004-ben nem folytatódott.

"Gyakorlatilag egyfajta kormányzati bérstop van a magyar közoktatás intézményeiben" - szögezte le. Kitért arra is, hogy az idei költségvetés nem biztosítja a 2002-évi béremelés fedezetét. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzatok több mint négyötöde szándéka ellenére sem tudja kigazdálkodni a pedagógusok illetményemelésének fedezetét.

Bejelentette: a pedagógusok illetményrendszerének torzulása miatt a Fidesz eljuttatja Medgyessy Péter kormányfőhöz, Draskovics Tibor pénzügyminiszterhez és Magyar Bálint oktatási miniszterhez a frakció által kidolgozott, a pedagógusok életpálya programjára vonatkozó javaslatát.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.