Megszüntették Rejtő és Garamszegi házi őrizetét

Index, MTI
2004.04.27. 16:24
Megszüntették Rejtő E. Tibor és Garamszegi Gábor házi őrizetét kedden - közölte a Fővárosi Bíróság. Albert Viktor szóvivő az Indexnek elmondta, hogy Rejtő és Garamszegi ügyvédei kezdeményezésére döntött a Budai Központi Kerületi Bíróság a házi őrizet megszüntetéséről.

A K&H Bank Kulcsár-ügyben sikkasztással gyanúsított egykori elnök-vezérigazgatója és a Betonút Rt. volt vezérigazgató-helyettese a Budai Központi Kerületi Bíróság keddi határozata értelmében lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll, tehát a főváros közigazgatási határát nem hagyhatja el. Az ügyész a házi őrizetet megszüntető végzés ellen fellebbezést jelentett be. A nem jogerős döntés azonban végrehajtandó - közölte a bíróság.

Ugyanakkor a héten valaki több sajtóorgánumnak is elküldte azt a levelet, amelyben állítja: Rejtő E. Tibort egy autóban látta, a hátsó ülésen egy gyermekkel. Egy másik olvasó egy McDonald'sban vélte látni Rejtőt, aki állítása szerint akkor is egy négy-ötév körüli kisgyerekkel volt. Albert Viktor ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az ügyvédek kezdeményezhetik , hogy részlegesen korlátozzák a házi őrizetet, de azt nem tudta megmondani, volt-e ilyen kérelem.