Visszavonta EP-választási listáját a Munkáspárt

MTI
2004.05.02. 20:03
A Munkáspárt az Országos Választási Bizottság (OVB) vasárnapi ülésén visszavonta az európai parlamenti választásra benyújtott listáját, mert kiderült, hogy egyik jelöltjének nincs választójoga.

A pártnak az Országos Választási Irodához (OVI) benyújtott listája csütörtöki ellenőrzésekor derült ki, hogy a harmadik helyen szereplő Székely Péternek nincs választójoga, mert átmenetileg nem rendelkezik bejelentett magyarországi lakóhellyel.

Az OVB így is dönthetett volna a lista nyilvántartásba vételéről, úgy, hogy az érintett személyt törli a listáról, de a Munkáspárt alelnöke az ülésen közölte: a hiányosságot korrigálják és a listát hétfőn változatlan formában benyújtják.

Vajda János, a párt alelnöke az MTI-nek adott nyilatkozatában technikai hibának minősítette a történteket. Elmondta, Székely Péter éppen költözött, így az egyik lakóhelyéről már kijelentkezett, de az új lakóhelyére még nem jelentkezett be. Az OVI egyébként a Munkáspárt által benyújtott mintegy 44 ezer ajánlószelvény közül több mint 42 ezret talált érvényesnek, így nincs más jogi akadálya annak, hogy a párt listáját az OVB a testület következő ülésén az EP-választásra nyilvántartásba vegye.