Megzavarhatják a kendertüntetést

Index/Havaria
2004.05.08. 18:18
A Kendermag Egyesület vasárnapra tervezett, a könnyűdrogok fogyasztóinak dekriminalizáűlásáért rendezett demonstrációjára a Lelkiismeret '88 csoport is várja szinpatizánsait -írja a HavariaPress A hírügynökség a szervezet közleményét idézve azt írja: "könnyűdrogokon át vezet az út a keménydrogokhoz, ezért az ezzel kapcsolatos jogszabállyok szigorítása lenne szükséges, semmint azok enyhítése". A Kossuth térre tervezett demonstráción a Kendermag egyesület petíciót kíván átadni a Parlament elnökasszonyának. Ebben azt szorgalmazzák: alakuljon vizsgálóbizottság a drogstratégia hatékonyságának szondázására.

A drogellenességének hangot adó csoport közleményében arra kéri tagjait, szinpatizánsait, hogy a vasárnapi demonstrációra síppal, tojással érkezzenek. A Szabad Magyarországért Mozgalom szintén azt közölte az MTI-vel, hogy "nem tartja kizártnak" az ellenzők részvételét a Kossuth téri "narkós" rendezvényen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletese az MTI-vel közölte: ki fogják emelni a tömegből azokat, akik rendbontást, rendzavarást követnek el, és eljárást indítanak ellenük.

Megfelelő létszámban lesz jelen a rendezvényen a rendőrség - mondta Horváczy Emese. Rendbontás vétségét az követi el, aki a nyilvános rendezvény rendezőjének a rend fenntartása érdekében tett intézkedésével szemben erőszakkal vagy fenyegetéssel ellenállást tanúsít. Rendzavarást követ el az, aki verekedésre felhív, vagy kirívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, illetve az eljáró hivatalos személy intézkedésével szemben engedetlenséget tanúsít.