Berkecz Mária visszaadta a céges autót

Népszabadság
2004.05.11. 07:53
Berkecz Mária, a Millenáris Kht. egykori ügyvezetője hétfőn visszaadta korábbi szolgálati gépkocsiját, egy Mitsubishi Galantot - írja a Népszabadság.

Berkecz Mária 2002-ben 36 havi végkielégítéssel (bruttó 21 milió forinttal), valamint tízmillió forint hallgatási díjjal távozott posztjáról, és ehhez megkapta korábbi szolgálati autóját, egy Mitsubishi Galantot is. A Millenáris Kht. munkaügyi pert indított: megtámadta azt a megállapodást, amely szerint a kht. 2000. május és 2002. május közötti ügyvezetőjének munkaviszonya közös megegyezés alapján szűnt meg. A Fővárosi Munkaügyi Bíróság arra kötelezte Berkecz Máriát, hogy fizesse vissza a 24 havi munkabért (14,4 millió forintot), térítse vissza a jogalap nélküli gazdagodásnak minősített titoktartási juttatást (10 millió forintot), és szolgáltassa vissza a Mitsubishi Galant típusú kocsit. A döntés ellen Berkecz fellebbezett.

A másodfokú bíróság jogerős ítéletében kimondta: Berkecz jogalap nélküli gazdagodás címen fizessen vissza 6,4 millió forintot plusz a kamatokat, és adja vissza az egykori szolgálati gépkocsit.