Jövő hét kedden dől el a Népszabadság főszerkesztői posztja

MTI
2004.05.20. 21:04
A jövő hét kedden szavaznak a Népszabadság szerkesztőségi közös részvényének tulajdonosai arról, kit támogatnak a két jelölt - Vörös T. Károly és Nagy Csaba - közül a főszerkesztői posztra, értesült képviselőjüktől, Tripolszky Lászlótól az MTI csütörtökön.

A kérdésben a végső szót a Népszabadság Rt. két nappal későbbi közgyűlése mondja ki, amelyen megválasztják az új főszerkesztőt - tette hozzá.

Az április 19-i "erőfelmérő" belső voksoláson Vörös T. Károly megbízott főszerkesztő kapta a legtöbb szavazatot, a második Nagy Csaba külpolitikai rovatvezető, a harmadik Füzes Oszkár, a lap brüsszeli tudósítója lett. Őket holtversenyben Ferencz Gábor lapszerkesztő és Léderer Pál, az újság online változatának főszerkesztője követte, míg a sort Pogár Demeter, a Népszabadság római tudósítója zárta.

Korábbi bejelentések szerint a közgyűlésen hoznak döntést az új igazgatóság összetételéről; ez a testület dönt majd a részvénytársaság elnökének személyéről.

Február 11-én, a társaság tájékoztatása szerint közös megegyezéssel állapodott meg a Népszabadság Rt. és Eötvös Pál elnök-főszerkesztő abban, hogy Eötvös Pál főszerkesztői megbízatása másnaptól megszűnik, míg az elnöki posztot az rt. soron következő közgyűléséig betölti.

Az új főszerkesztő megválasztásáig a szerkesztőség operatív irányítását Vörös T. Károly, a társadalmi és kulturális rovat vezetője látja el megbízott főszerkesztőként.