Kevesli az MTV-s béremeléseket a Közszolga

MTI
2004.05.21. 14:04
Kifogásolja a Magyar Televízióban (MTV) végrehajtott, a menedzsment, az üzemi tanács és a három reprezentatív érdekképviselet tárgyalásain kialkudott béremelés módját az intézményben működő Közszolgálati Műsorkészítők Szakszervezete (KÖZszolga) - mondta pénteki sajtótájékoztatóján a szervezet elnöke. A kollektív szerződésben foglaltak értelmében március 31-ig kell végrehajtani - január első napjáig visszamenőleges hatállyal - az emelést; a mértékben (ez hét százalék volt) a menedzsment megegyezésre jutott partnereivel, ám az nem lett nem visszamenőleges hatályú - mondta Matúz Gábor.

Közlése szerint Rudi Zoltán MTV-elnökkel e témában kezdeményezett tárgyalásaik eredmény nélkül zárultak. Matúz Gábor szerint ezzel mintegy 55 millió forinttal kevesebb fizetéshez jutott az MTV körülbelül 1600 dolgozója, míg további 27 millióval növelte ezt az összeget az első negyedévben, hogy nem valósult meg a három reprezentatív szakszervezet elnökei által beharangozott további 3,5 százalékos emelés.

Pinke György, a Magyar Televízió gazdasági folyamatokat felügyelő alelnöke a sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva az MTI-nek úgy nyilatkozott, a bértárgyalásokon "egyetlen egy ponton sem módosították a három reprezentatív szakszervezet és az üzemi tanács kéréseit".