Géza
0 °C
8 °C

Dávid Ibolya büntetné a tisztességtelen piaci magatartást

MTI
2004.05.22. 13:04
Kapcsolódó cikkek (1)
Dávid Ibolya javaslatot terjeszt elő az országgyűlés hétfő ülésén a piaci magatartás és részvétel büntető törvénykönyvi szabályozására. A Magyar Demokrata Fórum elnöke szombaton Nyíregyházán, sajtótájékoztatón közölte: "A korrupció visszaszorítása érdekében van szükség a szankcionálhatóságra, a tisztességtelenség büntethetőségére."

"Pénzügyi és beruházási szakemberekre kell bízni a közbeszerzési döntéseket, s abból ki kell zárni a politikát" - mondta Dávid Ibolya. Az MDF elnöke hozzáfűzte: "megjelent egy könyv az állami pénzek forgatási hasznának 70-30 százalékos arányú politikai osztozkodásáról, amit senki sem cáfolt az érintettek részéről azóta sem".

Megjelent továbbá egy állami számvevőszéki jelentés - folytatta a politikus, a korábbi kormányzati ciklus igazságügyi minisztere -, amely szintén visszásságokat tárt fel az autópálya-építésekkel kapcsolatban. Az ÁSZ szerint Magyarországon a legdrágább a sztrádaépítés, miközben sok a minőségi kifogás és a szerződési hiányosság - mutatott rá a pártelnök.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.