Kovács: az uniós tagság nem természeti katasztrófa

MTI
2004.05.22. 22:42
Ne higgyenek azoknak, akik az európai uniós tagságot valamiféle "természeti katasztrófának" állítják be - figyelmeztette hallgatóságát Kovács László, a Magyar Szocialista Párt elnöke szombaton Szombathelyen, az MSZP európai parlamenti listáját népszerűsítő választási fórumán.

"Ellenfeleink álságos, kétkedő kérdésfeltevéseikkel igyekeznek elbizonytalanítani az embereket (...) holott csak az a legnagyobb bajuk, hogy nem ők írták alá a csatlakozási szerződést" - hangoztatta az MSZP elnöke, európai parlamenti listájának vezetője.

Hozzátette: Magyarország a következő másfél évben 1,4 milliárd eurós, vagyis nettó 370 milliárd forintnak megfelelő uniós támogatásban részesülhet, 2007 után pedig az egyebek mellett infrastruktúra fejlesztésére fordítható támogatás a többszörösére emelkedhet. Szavai szerint ezért nem igazak azok az állítások, hogy Magyarország rövidesen nettó befizető országgá válhat. Kovács László a fórumon kijelentette: " az MSZP által gyakorolt kézfogás politikai stílusa az Európai Parlamentben eredményesebb lehet, mint a politikai ellenfeleinkre jellemző, asztalt verő ököl stílusa".