Emánuel
3 °C
12 °C

Famlía Kft. ügy: Medgyessy hazugságnak nevezte a vádakat

MTI
2004.05.24. 18:14
Az interpellációk sorában, valamint az azonnali kérdések és válaszok órájában is szó esett hétfőn az Országgyűlésben a kormányfő és az uniós pénzekért felelős államtitkár fiának közös cégéről. Mátrai Márta (Fidesz) interpellációjában arra volt kíváncsi, hogy etikusnak és összeférhetőnek érzi-e a kormányfő pozícióját és a fia cége által elnyert Matáv- és OTP-megbízást.

A miniszterelnök hazugságnak nevezte a vádakat és azt közölte, hogy a Matáv egy olyan kedvezményt vett igénybe, amely a társasági adóról szóló törvény értelmében a beruházások után automatikus módon jár, ha azt igénylik. Mátrai Márta a miniszterelnök válaszát nem fogadta el, mondván, Medgyessy Péter nem cáfolta az általa elmondottakat.

Répássy Róbert (Fidesz) az azonnali kérdések órájában azt a kérdést tette fel: helyes-e, ha az uniós csatlakozás első nyertesei közé tartozik Medgyessy Péter miniszterelnök fia. Azt is megkérdezte, volt-e szerepe a Matáv 3,2 milliárd forintos adókedvezményében annak, hogy a társaság 100 milliós megbízást adott Medgyessy Gergely és Baráth Gergely közös cégének brüsszeli lobbizásra.

Draskovics Tibor pénzügyminiszter azt mondta: 2002 óta megváltozott a helyzet Magyarországon, és már nem a kormányzati tisztségviselők családtagjai, barátai és üzletfelei élveznek mindenben elsőbbséget. Közölte, hogy a Matáv adókedvezménye normatív jellegű, és nem 3,2 milliárd forint értékű, hanem alig több, mint 200 millió.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!