Nem lesz több egyeztetés a kollégiumi díjakról

MTI
2004.05.24. 19:00
Az oktatási tárca vezetője hétfőn közölte: "nincsenek kilátásban" további egyeztetések a kollégiumi díjak emeléséről a hallgatói önkormányzatokkal; a HÖOK elnöke ugyanakkor bízik benne, hogy a tárca nem zárkózik el az egyeztetésektől. Nem hiszi, hogy a tárca a pénteki kompromisszumos álláspontján változtatni tudna - mondta Magyar Bálint újságíróknak.

A tárca pénteken egyeztetett a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) képviselőivel a kollégiumi díjak tervezett emeléséről. A minisztérium azt ajánlotta, hogy a most szeptemberre tervezett emelés helyett 2005. januárjában lépjenek életbe a megnövelt díjak. A HÖOK képviselői ugyanakkor a 2005. szeptemberi emelést tartanák elfogadhatónak.

Magyar Bálint hétfőn azt mondta: javaslatuk még ebben a félévben a kormány elé kerül. Az MTI kérdésére közölte: a tárca ragaszkodik a normatívához kötött 7-12 százalékos emeléshez a kollégiumok különböző állaga miatt. Ugyanakkor a tervezett januári növeléssel párhuzamosan a kollégiumi és lakhatási támogatás a jelenlegi 5 ezerről 8 ezer forintra bővülne.