Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Székely Gabriella a Műsorszolgáltatási Alap új vezetője

MTI
2004.05.27. 18:10
Másfél évvel hivatali elődjének távozása után az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) június elsejei hatállyal Székely Gabriellát nevezte ki a Műsorszolgáltatási Alap igazgatójává csütörtökön - tudta meg a médiahatóság szóvivőjétől az MTI.

Ezzel egyidejűleg megszűnt Csányi Kinga megbízott igazgatói feladata - közölte Vékony Éva, aki arra a kérdésre, hogy határozott vagy határozatlan időre szól-e az új vezető kinevezése, csak annyit közölt, "a testületben vita volt a munkaszerződés egyes elemeinek tekintetében". Tájékoztatása szerint Székely Gabriella eddig az ORTT mellett működő, filmtámogatásokat elbíráló bizottságokban tevékenykedett.

Az ORTT a kezelője a Műsorszolgáltatási Alapnak, amely a médiahatósághoz hasonlóan önálló jogi személy. Elkülönített pénzalapként a médiatörvényben rögzített feladata "a közszolgálati műsorszolgáltatás, a közműsor-szolgáltatók, a nem nyereségérdekelt műsorszolgáltatók, a közszolgálati műsorok és műsorszámok támogatása, a kultúra megőrzése és továbbfejlesztése, a műsorok sokszínűégének biztosítása", valamint a törvényben meghatározott egyéb célok támogatása - olvasható az alap internetes bemutatkozójában.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!