Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Önkormányzati vizsgálóbizottságot javasolnak az MSZP-sek Debrecenben

MTI
2004.06.10. 16:05
Önkormányzati vizsgáló bizottság felállítását kezdeményezi az MSZP helyi szervezete és önkormányzati frakciója Kósa Lajos debreceni fideszes polgármesternek a helyi vagyonkezelő holding döntési mechanizmusában való részvételének tisztására - jelentette be Szathmári Károly frakcióvezető csütörtökön a megyeszékhelyen.

"Kizárólag azért tesszük a javaslatot, hogy a polgármester ártatlansága bizonyítást nyerjen" - közölte sajtótájékoztatóján a szocialista politikus. Szathmári Károly kijelentette: a polgármestert is megilleti az ártatlanság vélelme. "Ugyanakkor olyan súlyos, korrupcióra utaló bűncselekményekkel hozták összefüggésbe Kósa Lajos nevét, hogy indokolt az önkormányzati vizsgáló bizottság felállítása" - tette hozzá.

A Népszava május 26-i számában közölt egy Sutka Sándornak, egykori hajdú-bihari rendőrfőkapitánynak tulajdonított levelet, amelyben utalás van arra, hogy a Debreceni Vagyonkezelő Rt. vagyongazdálkodásában megalapozott a gyanú, hogy vesztegetés, befolyással üzérkedés, sikkasztás, csalás és hűtlen kezelés történt. A dokumentum mindezeket összefüggésbe hozza Kósa Lajossal, Debrecen város fideszes polgármesterével is.

Kósa Lajos hétfőn az MTI-vel közölte: kezdeményezi Polt Péter legfőbb ügyésznél, hogy mint érintettnek, hozzák a tudomására: valóban létezik-e, s milyen tartalommal a levél, amely a debreceni vagyonkezelővel kapcsolatos esetleges bűncselekmények elkövetésének gyanújáról szól, amivel személyét is összefüggésbe hozták.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!