Nyilvános Polt Péter vagyonnyilatkozata

MTI
2004.06.14. 18:06
Polt Péter legfőbb ügyész idei vagyonnyilatkozatában, az előzőhöz képest, az illetékes ellenőrző albizottság nem talált olyan eltérést, amely arra utalna, hogy a vagyongyarapodás mértéke meghaladná az elfogadható mértéket - közölte az MTI-vel Kerényi János (Fidesz) hétfőn a testület zárt ülését követően.

Az albizottság elnöke elmondta, az Országgyűlés mentelmi bizottságának vagyonnyilatkozat-ellenőrző albizottsága zárt ülésen hasonlította össze a legfőbb ügyész korábbi vagyonnyilatkozatát az ez évben, márciusban benyújtott dokumentummal, amely nyilvános. Kerényi János elmondta, a háromtagú ellenőrző albizottság tagjai nem tettek fel kérdést a jelen lévő legfőbb ügyésznek. Hozzátette: a mentelmi bizottság elnökének jelentést készítenek, aki tájékoztatja Szili Katalin házelnököt.

A legfőbb ügyész vagyonnyilatkozatának ellenőrzését az ügyészségi szolgálati viszonyról és az ügyészségi adatkezelésről szóló törvény írja elő. Polt Péter nyilvános vagyonbevallása szerint 2003-ban éves jövedelme bruttó 13 millió 777 ezer 582 forint volt. Meglévő budapesti lakása mellé 2003-ban vásárolt egy VI. kerületi, 58 négyzetméteres lakást, mindkettőnek fele részben tulajdonosa. Összesen 14 millió forint lakáshitele van, "a tartozás a házastárssal egyetemleges".