Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Nyilvános Polt Péter vagyonnyilatkozata

MTI
2004.06.14. 18:06
Polt Péter legfőbb ügyész idei vagyonnyilatkozatában, az előzőhöz képest, az illetékes ellenőrző albizottság nem talált olyan eltérést, amely arra utalna, hogy a vagyongyarapodás mértéke meghaladná az elfogadható mértéket - közölte az MTI-vel Kerényi János (Fidesz) hétfőn a testület zárt ülését követően.

Az albizottság elnöke elmondta, az Országgyűlés mentelmi bizottságának vagyonnyilatkozat-ellenőrző albizottsága zárt ülésen hasonlította össze a legfőbb ügyész korábbi vagyonnyilatkozatát az ez évben, márciusban benyújtott dokumentummal, amely nyilvános. Kerényi János elmondta, a háromtagú ellenőrző albizottság tagjai nem tettek fel kérdést a jelen lévő legfőbb ügyésznek. Hozzátette: a mentelmi bizottság elnökének jelentést készítenek, aki tájékoztatja Szili Katalin házelnököt.

A legfőbb ügyész vagyonnyilatkozatának ellenőrzését az ügyészségi szolgálati viszonyról és az ügyészségi adatkezelésről szóló törvény írja elő. Polt Péter nyilvános vagyonbevallása szerint 2003-ban éves jövedelme bruttó 13 millió 777 ezer 582 forint volt. Meglévő budapesti lakása mellé 2003-ban vásárolt egy VI. kerületi, 58 négyzetméteres lakást, mindkettőnek fele részben tulajdonosa. Összesen 14 millió forint lakáshitele van, "a tartozás a házastárssal egyetemleges".

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.