Nem közvetített információkat a kisbéri poloska

2004.06.18. 06:58
Bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a kisbéri polgármester irodájában talált lehallgatókészülék ügyében - derül ki a kapitányság Népszabadságban ismertetett közleményéből.

A titkosszolgálatok által is használt középkategóriás lehallgatóberendezést találtak decemberben Udvardi Erzsébet, kisbéri fideszes polgármester irodájában, írta márciusban a Magyar Nemzet. A megyei rendőr-főkapitányság visszaélés személyes adattal vétségének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A rendőrség azért csak hónapokkal a poloska megtalálása után kezdte el a nyomozást, mert az érintettek nem tettek bejelentést.

A rendőrség közleménye szerint a nyomozás során kiderült, hogy a lehallgatókészüléket azon a napon - 2003. december 17-én - rejtették el a polgármester irodájában lévő videomagnóban, amikor rábukkantak. Mivel azonban a polgármester december 17-én és 18-án sem tartózkodott a szobájában, a készülék semmilyen információt nem közvetíthetett az irodából, írja a Népszabadság.