Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Nyolcvan milliós megvonás az artmozi-hálózat fejlesztéséből

MTI
2004.06.19. 11:03
Hamarosan újabb 133 millió forintos kulturális támogatás zárolásáról dönt a kormány, amelynek jó része az artmozi-fejlesztési büdzsét érinti. A megvonás összege a Draskovics-csomagban már szereplő tétel, amely a belügyi tárca kulturális büdzséjéből összesen 843 millió forintot vesz el - értesült a Népszabadság.

A 843 millióból először 710 milliót osztottak el a rovatok között, amelyből a legtöbb, 325 milliós megvonás a mozihálózatra szánt támogatást érintette. A mostani 133 millióból 80 millióval a mozitámogatást csökkentik, amelyre így csupán 95 millió jut.

A lefaragást Kozma Károly, az artmozi-támogatás elosztására felkért bizottság elnöke a lapnak súlyos hibának nevezte, mivel a minisztérium már meghirdette pályázatát, amire negyven pályázat beérkezett. A bizottság elnöke úgy döntött, a tovább faragott keret elosztásában már nem kíván részt venni - írja a Népszabadság.

Schneider Márta, a kulturális tárca helyettes államtitkára a lap kérdésére válaszolva elmondta, hogy azért az artmozik büdzséjét kurtították meg leginkább, mert minél kevesebb pénzt akartak elvonni az önkormányzati intézmények fenntartásától.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.