Új MDF-szervezet a II. kerületben

MTI
2004.06.21. 15:50
Megalakult az MDF II. kerületi új szervezete - közölte Almássy Kornél, az MDF elnökségének tagja, az új testület egyik alapítója az MTI-vel hétfőn. "Hock Zoltán budapesti választmányi elnök után Dávid Ibolya pártelnök hétfőn aláírásával hitelesítette az alapító nyilatkozatot, és ezzel az aktussal megalakult a II. kerület új szervezete" - mondta Almássy Kornél.

Budapest II. kerületében azért volt szükség új MDF-szervezet létrehozására, mert a régi csoport feloszlatását a budapesti választmány előterjesztésére szombaton jóváhagyta az országos választmány. A szervezet feloszlatásáról szóló javaslatot Hock Zoltán, a budapesti választmány elnöke terjesztette elő, miután a testület szerdai ülésén nagy többséggel úgy ítélte meg, hogy "rendet kell teremteni a II. kerületben". A fő kifogás az volt, hogy a budapesti választmány szerint a II. kerületi szervezet azzal, hogy helyet adott a Fidesz-petíció aláírásgyűjtéséhez, a nagyobbik ellenzéki párt kampányát segítette.

Almássy Kornél tájékoztatása szerint kilenc MDF-tag, köztük Boross Péter volt miniszterelnök és Porkoláb Mátyás II. kerületi alpolgármester vasárnap készítette el az új szervezet alapító nyilatkozatát. A politikus elmondta, a volt tagok folyamatosan kérik felvételüket az új szervezetbe, és rövid időn belül megtartják a tisztségviselőket megválasztó taggyűlésüket.