Miklós
-7 °C
2 °C

Újabb honvédségi objektum építését kifogásolják a zöldek

Magyar Rádió
2004.06.23. 11:18
Kapcsolódó cikkek (1)
A Zemplén hegységben található Kányatetőn épült 60 méteres katonai átjátszótorony a Zöld Demokraták Pártja szerint jogtalanul épült meg. Erdei Csaba, a szervezet választmányi elnöke a Magyar Rádiónak elmondta, hogy a tulajdonosok megkérdezése nélkül született meg az építési engedély, és készült el a torony. A HM megbízott egy céget a kivitelezéssel, és ez a cég szerezte be az engedélyt, de csak az erdőbirtokossági társulással tárgyalt, mert ez a terület több mint 150 tulajdonos kezelésében, illetve tulajdonában van.

Márpedig a társulás tulajdonosként nem járhat el, vagyis nem adhatta volna a beleegyezését az építkezéshez - állítja Erdei Csaba, épp az említett 150 tulajdonos felkérése alapján. Bocskai István, a honvédelmi tárca kommunikációs igazgatóhelyettese közölte: ők annyit tudnak az ügyről, hogy minden engedély érvényes.

Erdei Csaba nem is a szaktárcát, sokkal inkább a valódi tulajdonosokat megkerülő kivitelezőt, és az Erdőbirtokosi Társulást hibáztatja. Az engedélyt kiadó Gönci Önkormányzat és a Honvédelmi Minisztérium a zöld szervezet szerint is jóhiszeműen járt el, ettől azonban a tulajdonosok még anyagi kárról beszélnek, és kártérítési pert fontolgatnak.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.