A pszichológia a legnépszerűbb bölcsész szak

MTI
2004.06.25. 06:28
Ebben az évben a pszichológia vezeti a bölcsész szakok "toplistáját", 2804-en adtak be jelentkezési lapot nappali alapképzésre, s közel háromszázzal többen jelentkeztek pszichológia szakra, mint tavaly - derül ki az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda (OFI) frissen közzétett elemezéséből.

A pszichológia az évek óta rendkívül nagy népszerűségnek örvendő bölcsész szakok közül nemcsak az angol nyelv és irodalom szakot előzte meg, hanem az elmúlt időszak egyik legdinamikusabban fejlődő szakját, a kommunikációt is - olvasható az iroda honlapján.

A jelentkezők körében az ELTE volt a legnépszerűbb: a pszichológiára felvételizők körülbelül egyharmada az immár önálló Pedagógiai és Pszichológiai karra adta be lapját. A második helyen, akárcsak tavaly, a Debreceni Egyetem áll, ahol nappali alapképzésre 495-en jelentkeztek, a diplomás képzést is figyelembe véve pedig 645-en. A harmadik és negyedik helyre a Szegedi Tudományegyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem "futott be".

Az összes jelentkező döntő többsége, nyolcvan százaléka a nappali alapképzést jelölte meg, míg húsz százalék a levelező diplomás képzést.