Demszky felesége is benne volt a Muzsikáló nyárelő szervezésében?

Magyar Nemzet
2004.06.25. 07:20
Demszky Gábor felesége, Németh Anikó is szerepet játszott a százharmincötmillió forintnyi közpénzbe kerülő Muzsikáló nyárelő című fesztivált szervező Magyar Rendezvényirodák Szövetsége Egyesület alapításában - tudta meg a Magyar Nemzet.

Németh Anikó, a főpolgármester felesége volt az egyesület megalakulásánál szükséges jegyzőkönyv vezetője és a szervezet számvizsgáló bizottságának egyik tagja a Fővárosi Bíróság adatai szerint. Németh Anikó ezenkívül korábban ügyvezetője és résztulajdonosa volt az International Events Hungary Rendezvényszervező és Szolgáltató Kft.-nek, amely tagja az utcazenei fesztivált szervező Magyar Rendezvényirodák Szövetsége Egyesületnek. Demszky Gábor főpolgármester a lapnak kifejtette: felesége nem dolgozik és soha nem is dolgozott a rendezvényirodák egyesületében.

Juszt László felesége a szervezője a Miniszterelnöki Hivatal által 135 millió forinttal támogatott utcazenei fesztiválnak, a Miniszterelnöki Hivatalnál ugyanis őt nevezték meg a kancellária és a rendezvényszervező közötti kapcsolattartónak. Emellett Juszt László felesége és fia, Juszt Balázs érdekeltségébe tartozik az ORI Objektív Rendezvény Iroda Bt., amely szintén tagja a rendezvényirodák szövetségének.

Budapest közterein, összesen 15 helyszínen 14 együttes és zenekar lép fel július 7-ig, százötvenöt rendezvényen.