Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Az MSZP sejtése szerint Orbán közpénzből néz focit Portugáliában

2004.06.30. 12:21
Orbán Viktor a Magyar Köztársaság lisszaboni nagykövetének vendégeként tölt el néhány feledhetetlennek ígérkező napot Portugáliában, amelynek keretén belül megtekintik a Labdarúgó Európa Bajnokság záró mérkőzéseit is, kezdi levelét két szocialista politikus, amelyben választ várnak Kovács Lászlótól, hogy mibe kerül a magyar adófizetőknek az út. Zuschlag János és Szitka Péter szerint joggal merül fel a kérdés, hogy ki finanszírozza Orbán Viktor és családja oda-vissza útját, az ott tartózkodás költségeit, a szállást és a közlekedést, valamint, a pártelnök és két gyermeke számára a labdarúgó mérkőzésekre szóló igen borsos árú belépőjegyeket.

Az Index is beszámolt róla, hogy a portugál nagykövet, Balla János, Balla Mihály fideszes képviselő testvére látja vendégül a Fidesz elnökét. A szocialisták azt firtatják, hogy nyaralhat-e magyar politikus a Magyar Köztársaság bármely nagykövetsége vendégeként? Továbbá arra is választ várnak, hogy kapott-e a Külügyminisztérium bármilyen tájékoztatást Orbán Viktor portugáliai tartózkodásával, illetve programjával kapcsolatban, és hogy szervezett-e Magyarország portugáliai nagykövete bármilyen hivatalos programot Orbán Viktor számára?

Révész Máriusz, Fidesz-szóvivő szerint Zuschlagék a kampány hangvételét folytatják a kérdésekkel. Révész elmondta, hogy Orbán magánúton tartózkodik Portugáliában, és az utazás költségeit maga állja. A pártelnöknek nincs hivatalos találkozója Lisszabonban, bár valószínűleg nem hivatlos formában találkozik majd Barroso kormányfővel, akivel egyébként mindketten az Európai Néppárt alelnöki tisztét töltik be.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.