Csak a járdán vonulhatnak a tüntetők

2004.07.01. 10:00
Csak a járdán vonulhatnak azok a tüntetők, akik e hét vasárnap az Erzsébet hídi csata második évfordulójáról kívánnak megemlékezni a fővárosban - értesült a HavariaPress. Ebben az esetben azonban a rendőrség - közleménye szerint - nem akadályozza meg a tüntetést, és szabályszerűen biztosítja azt. A BRFK-ra még egy hónappal ezelőtt jelentette be a két évvel ezelőtti tüntetés egyik főszervezője, hogy július 4-én egész napos demonstrációt kíván tartani az I. kerületi Döbrentei téren és a belvárosi Szabadság téren.

E bejelentést a BRFK tudomásul vette, ám a két helyszín közti átvonulást - mivel a szervezők ehhez az úttestet akarták igénybe venni - nem engedélyezte. A szervezők ezt követően elfogadták, hogy a demonstráció útvonala végig a járdán haladjon, s ez ellen már a rendőrségnek sem volt kifogása.

A BRFK ugyanakkor kérte a rendezvény résztvevőit, hogy valóban a bejelentésben foglaltak szerint tüntessenek, ellenkező esetben az egyenruhások készek mindent megtenni a közrend és a közlekedés rendjének fenntartása érdekében.