Hende Csaba a Fideszben folytatja

MTI
2004.07.04. 16:22
Várhatóan a Fidesz parlamenti frakciójában tevékenykedik az év végétől az MDF-ből a közelmúltban kilépett Hende Csaba független képviselő, aki vasárnap az MTI-nek elmondta, több szombathelyi volt MDF-es politikustársával együtt belépett a Fidesz helyi csoportjába.

"Nagy valószínűséggel a hat hónap lejártával, valamikor 2004 december végétől, a Fidesz-frakcióban fogok tevékenykedni" - közölte a politikus a házszabályra utalva, amely szerint frakcióból kilépő képviselő csak fél év elteltével léphet be egy másik párt képviselőcsoportjába. Mint mondta, egyhangú szavazással döntöttek pénteken a felvételükről. Mellette Marton Zsoltot, az MDF helyi szervezetének volt elnökét is felvették a Fideszbe Szombathelyen.

"Ajánlóm Orbán Viktor volt első helyen, és két szombathelyi fiatal politikus, Ágh Péter, a Fidelitas országos alelnöke és Szakály Gábor, a Fidelitas szombathelyi elnöke" - mondta Hende Csaba.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: "nem olyan szándékkal léptem be, hogy tisztséget gyűjtsek, munkára számítok és sikeres együttműködésre". A 2006-os országgyűlési képviselő-választáson való indulása egyelőre nem került szóba.

Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője az MTI-vel közölte: a nagyobbik ellenzéki párt egyelőre nem folytatott tárgyalásokat Hende Csaba politikai jövőjével kapcsolatosan. Később dől el, hogy pontosan hogyan és milyen keretek között dolgoznak együtt Hende Csabával.